Muhtaç Asker Aylığı

Soru 1: Muhtaç Asker Ailesi yardımından kimler yararlanabilir?
Cevap : Askere giden kişi evli ise, programdan resmi nikâhlı eşi faydalandırılır. Askere giden kişi bekâr ise başvuru önceliği annenindir; anne hayatta değil ise baba başvuruda bulunabilir.

Soru 2: Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımı alan kişi Muhtaç Asker Ailesi yardımından yararlanabilir mi?
Cevap : Şartlı Nakit Transferi programından faydalanan kişiler Muhtaç Asker Ailesi yardımından yararlanabilir.

Soru 3: 2022 Engelli ve Yaşlı Aylığı alan kişi Muhtaç Asker Ailesi yardımından yararlanabilir mi?
Cevap : 2022 sayılı Kanuna göre Yaşlılık- Engelli Maaşı alan ve eşi/oğlu askerde olan kişiler ayrıca bu yardım programından da Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından muhtaçlık kararı vermesi şartıyla faydalanabilmektedir.

Soru 4: Muhtaç Asker Ailesi yardım programına başvuru yapabilmek için gerekli belgeler nelerdir?
Cevap : Başvuran kişinin TC Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı. Bunun dışında vatandaşlarımızdan herhangi bir belge talep edilmemektedir.

Soru 5: Muhtaç Asker Ailesi Yardım ödemesi ne kadar dır?
Cevap : Aylık 250TL olmak üzere 2 ayda bir 500 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır.

Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim?
Cevap : Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

Soru 7: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında geriye dönük ödeme alabilir mi?
Cevap : Muhtaç Asker Ailesi yardım programında kuruma başvuru yaptığınız tarih baz alındığından sadece kabul edilme tarihiyle ilgili geriye dönük ödeme alabilirsiniz. İade edilen ödemelerle ilgili geriye yönelik ödeme alamazsınız.

Soru 8: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında başvuru yaptım dosyam sonuçlanmadı ne yapabilirim?
Cevap : Vatandaşın durumu öncelikle sistemden kontrol edilir. Sistemde "Katılım Belgesi Bekleniyor" şeklinde yazı göründüğünde Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla sisteme işlendiğinden güncellenebilmesi için kısa bir süre beklemesi ve ilerleyen zamanlarda tekrar arayarak bilgi alabileceği aktarılabilir.

Soru 9: Muhtaç asker ailesi yardımından yararlanan bir kişi öksüz yetim yardımından yararlnabilir mi?
Cevap : Yararlanabilir.