Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım

Soru 1-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik yardım için nereye başvuruda bulunabilirim ?
Cevap 1-) Bağlı bulunduğunuz Sosyal Yardımlaşma Vakıfına başvuruda bulunabilirsiniz.

Soru 2-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik yardım başvurusu yaptım ne kadar ödeme alabilirim?
Cevap 2-) Aylık 250 tl olmak üzere 2 ayda bir 500 tl hesaplara yatırılmaktadır.

Soru 3-) Eşimden boşandım Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim?
Cevap 3-) Hayır faydalanamazsınız. Son evli olduğunuz resmi nikahlı eşinizin vefat etmiş olması gerekiyor.

Soru 4-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımımı geçen ay aldım bu ay'da almaya gittim maaşım yoktur neden?
Cevap 4-) Bu yardım her ay hesaplanır ve 2 ayda bir yatırılır.

Soru 5-) İmam nikahlı eşim vefat etti Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim?
Cevap 5-) Hayır faydalanamazlar bu yardımdan faydalanmak için son resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması gerekmektedir.

Soru 6-) Eski eşim vefat etti ve ben evlendim şuan da Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim ?
Cevap 6-) Evlenen kişiler Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanamaz.

Soru 7-) Eski eşim vefat etti ben şuan da imam nikahlı biri ile yaşıyorum Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim?
Cevap 7-) Hayır faydalanamazsınız. Birisi ile yaşadığınız tesbit edilirse bu yardım kesilir.

Soru 8-) Eski eşim vefat etti ve ben şuan da başka birisi ile yaşıyorum Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımım kesilirmi?
Cevap 8-) Evet kesilir. Bu yardım süresince başka biriyle yaşadığı tesbit edilirse bu yardım kesilir.

Soru 9-) Ben son resmi nikahlı eşimi öldürdüm bu yardımdan faydalanabilirmiyim?
Cevap 9-) Bu yardımdan kocasını öldüren kişiler faydalanamaz.

Soru 10-) Sigortalı olarak bir işe başladım Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim ?
Cevap 10-) Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabii olan vatandaşlar bu ödemeden faydalanamaz.

Soru 11-) Muhtaçlık durumumun yükselmesi bu yardımı almaya engelmidir?
Cevap 11-) Sistem üzerinden aylık yapılan sorgulamalarda muhtaçlık durumunun ortadan kalktığı tespit edilirse bu yardım kesilir.

Soru 12-) Dul maaşı alıyorum aynı zamanda çocuk parası da alabilirmiyim ?
Cevap 12-) Hane değerlendirilerek uygun görüldüğü takdirde alabilir.

Soru 13-) Yurt dışında bir evlilik yaptım ve eşim vefat etti Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim?
Cevap 13-) Hayır faydalanamazsınız.

Soru 14-) Yurt dışından gelen yapancı biri ile evlendim ve vefat etti Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim?
Cevap 14-) Evlilik resmi olarak Türkiye'de gerçekleşmiş ise bu yardımdan faydalanabilirsiniz.

Soru 15-) 2022 engelli yardımından faydalanıyorum dul maaşı alabilirmiyim ?
Cevap 15-) Hayır alamazsınız, ikisinden birini tercih etmeniz gerekiyor.

Soru 16-) Adres değişikliği yaptım maaşımı alamıyorum neden ?
Cevap 16-) Yapmış olduğunuz adres değişikliğini bağlı bulunduğunuz vakıfa bildirip transfer işlemi yapılmalıdır.

Soru 17-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımımı alamıyorum transfer işlemi yapılmadığı için nasıl yaptırabilirim bu işlemi ?
Cevap 17-) Bağlı bulunduğunuz vakıfa yeni ikametgah belgesini teslim ettiğinizde vakıf görevlileri tarafından transfer işlemi gerçekleştirilecektir.

Soru 18-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımdan alıyorum durumumda iyileşme olup olmadığı nasıl öğrenilecektir ?
Cevap 18-) Hak sahibi kadınların sosyo-ekonomik durumlarında değişiklik olup olmadığı her ay sistemden yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal inceleme ile takip edilecektir.

Soru 19-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımdan alıyorum medeni durumumda değişiklik olup olmadığı nasıl tesbit edilecektir ?
Cevap 19-) Hak sahibi kadınların medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı her ay sistemden yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal inceleme ile takip edilecektir.

Soru 20-) Gıda yardımına ihtiyacım var ancak Dul maaşı alıyorum bu gıda yardımından faydalanabilirmiyim ?
Cevap 20-) Evet faydalanabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz vakıfa giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Soru 21-) Çocuğum ile beraber oturuyorum ve çocuğum çalışıyor Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımlardan faydalanabilirmiyim?
Cevap 21-) Hayır faydalanamazsınız. Bu yardımdan faydalanabilmeniz için hane içerisinde sosyal güvenceye sahip bireyin bulunmaması gerekiyor.

Soru 22-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yapılan Yardımım üzerinden kredi çekebilirmiyim ? Nereye başvurmalıyım ?
Cevap 22-) Müracaatlar bankaya yapılır ve banka kredi veriyorsa çekilebilir.

Soru 23-) Dul maaşına başvuruda bulundum sonucunu nasıl öğrenebilirim ?
Cevap 23-) 144 sosyal yardım hattı tarafından sorgulaması yapılır. Sistemden kontrol edilerek başvuru sonucu hakkında bilgi verilir.

Soru 24-) Çocuğum başka bir hanede yaşıyor. Ben çocuğumun sigortasından faydalanıyorum. Evek yardımından yararlanabilir miyim?
Cevap 24-) SGKlı çocuğunuzla birlikte aynı hanede yaşamıyorsanız sadece sigortasından faydalanmanız durumunda evek yardımından da faydalanabilisiniz.